• Sport
Faktor

Forranak az indulatok, medvét vittek az oroszok a focimeccsre - videó

Betanítottak egy medvét, hogy mutatványokat hajtson végre a pályán.

Nem mindennapi eseménynek lehettek szemtanúi Oroszországban a Masuk-KMV Pjatyigorszk–FK Angust Nazrany harmadosztályú bajnokira kilátogató nézők szombaton. Egy kifejlett barnamedve parádézott a kezdőrúgás előtt, rövid attrakciója után kezdődött el a mérkőzés - írja a Maszol.

Nem megerősített hírek szerint az oroszok ezt egy tesztnek tekintették, arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan viselkedik a medve ebben a közegben, ugyanis felmerült annak a lehetősége, hogy Tyim a világbajnokság nyitó meccsén, a június 14-i Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzésen is szerepet kapjon. 

A mutatvány világszerte hatalmas felháborodást váltott ki. A BBC megkeresésére a FIFA cáfolta, hogy Tyimet „foglalkoztatni szeretnék” a foci vébén.

Napközben az állatvédők is heves tiltakozásba fogtak a medve attrakciója miatt. „Elképesztően embertelen, hogy a medvét szolgaként ilyen megalázó dologra tanítsák be. Ráadásul még rendkívül veszélyes is, játékosokra, játékvezetőkre, nézőkre nézve egyaránt. A medve Oroszország szimbóluma, ezért reméljük, hogy az ország népe együttérzést és büszkeséget mutatva arra kényszeríti az illetékeseket, hogy ennek a gyakorlatnak véget vessen" – mondta a PETA állatvédő szervezet igazgatója, Elisa Allen.

Kommentek:

Top 16