• Belföld
Faktor

Elkapták Magyarország medvéjét, de így is meglepő dolgokat művel

Először az derült ki róla, hogy nem is hím.

A Szegedi Vadaspark medveházában gondozzák a Sándorfalva közelében pénteken befogott medvét.Veprik Róbert, az állatkert igazgatója az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a 2-3 éves állat - a korábbi feltételezésekkel ellentétben - valószínűleg nőstény.

Fotó: MTI - Kelemen Zoltán Gergely

Fotó: MTI - Kelemen Zoltán Gergely

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során. Miután a Szegedi Vadasparkba szállították, az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el. Inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

Az állat további sorsáról hétfőn - valamennyi érintett szervezet képviselőjéből álló - bizottság dönt, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik - közölte az igazgató.

Fotó: MTI - Kelemen Zoltán Gergely

Fotó: MTI - Kelemen Zoltán Gergely

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy az igazgató altató lövedékkel elkábította.

Kommentek:

Top 0