• Külföld
Faktor

Óvatlanul járkált emberek közé a medve, végül kilőtték

A coloradói medve már harmadik alkalommal ment be a városba, ezért a vadőrök kilőtték.

Amerikai vadvédelmi illetékesek lelőtték azt a medvét, aki kedd éjjel betört egy coloradói házba és órákon át élelmiszert keresett, miközben a ház tulajdonosa az emeleten aludt.

A medve két lábon állva könnyen ki tudta nyitni mellső mancsaival a hűtőszekrényt a biztonsági kamera felvétele szerint. Azután lőtték le, hogy elhagyta az épületet.

Illusztráció.

Illusztráció.

A vadvédelmi illetékesek elmondták, ugyanarról a medvéről van szó, aki júniusban egy másik házból jégkrémet és édességet lopott el, majd néhány nappal később egy garázs körül ólálkodott, fogva tartva annak tulajdonosát a kocsijában.

Idaho államban kedden egy bocsát védő óriás fekete medve támadott meg egy kutyákat sétáltató 60 éves nőt a Panhandle erdőben. A fején, oldalán és hasán harapta meg a nőt, akit súlyos, de nem életveszélyes állapotban kórházba vittek. A sok vért vesztett áldozatnak sikerült egy kunyhóban meghúznia magát, telefonon figyelmeztette rokonait, akik üvöltözésükkel űzték el az állatot.

Az anyamedve és bocsa egy áfonyásban volt, amikor a kutyák megijesztették őket. A medve bocsát védve támadott, de a kutyákat is megsebesítette. Őket állatorvosok látták el. A vadvédelmi szolgálat emberei le akarták lőni ezt az állatot is, de az átjutva a folyón eltűnt előlük – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0