• Külföld
Faktor

Különleges betörő dézsmálta meg a padlizsánkrémet

Betört egy tusnádfürdői házba és kirámolta a hűtőszekrényt egy medve.

A házban lakó nő elmondta, hogy a medve szombaton éjszaka az ajtót betörve hatolt be a ház konyhájába, ahol kinyitotta a hűtőszekrényt és a zsírt, valamint a padlizsánkrémet vette ki.

A ház lakói a nagy zajra felébredtek. Amikor a férfi felkapcsolta a villanyt a konyhában, az állat az udvarra menekült a zsákmányolt ételekkel, és ott fejezte be a lakmározást. Az asszony elmondta: hívták a segélyhívó számot, de nem érkezett segítség, mert ugyanabban az időpontban egy közeli panzióhoz is medvét elriasztani hívták a hatóságokat.

Az asszony elmondta, a 12 éves gyereke nagyon megijedt a házba behatoló vadállattól, azóta éjszakánként többször felriad, mert azt hiszi, megint jön a medve.

Európában - Oroszország európai részét leszámítva - körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében él. Az Olt folyó völgyében fekvő Tusnádfürdőt két oldalról is erdők övezik, a kisvárosban szinte mindennapos az élelmet kereső medvék látogatása.

Kommentek:

Top 0