• Belföld
Faktor

Meddig tűrjük a bántalmazást? Mellbevágó videóval tesztelhetjük magunkat

Erőteljes kisfilm készült a kapcsolatokon belüli bántalmazásról, amelyet ott kell leállítanunk, ahol úgy érezzük, hogy már túllépte a határokat.

A kisfilm kényes kérdéseket feszeget, amelyekre sokszor nem is akarunk odafigyelni: Hol kezdődik a bántalmazás egy párkapcsolatban? Csak a fizikai erőszak megengedhetetlen, vagy már az érzelmi zsarolás is? Van-e olyan pont, amikor kívülről is kötelességünk beleszólni mások életébe?

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A témáról mégis fontos minél többet beszélni, hogy mindenki tudatosítsa magában, mi az a határ, amit senki nem léphet át, még az sem, aki azt állítja, mindennél jobban szeret minket.

Erre próbálja felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone újkampányvideója, amely kimozdít minket a passzív nézői szemszögből. Kellemetlen jeleneteket látunk egy pár mindennapjaiból, ahol a bántalmazás különböző formái jelennek meg a féltékenységtől, a megszégyenítésen keresztül, a fenyegetésig és üvöltözésig. Ott kell megállítanunk a videót, ahol már vállalhatatlannak érezzük azt, ami történik.

Aki érintve érzi magát, az egyből segítséget is kaphat a kampány tanácsadó oldalán, ahol a segélyszervezet szakértőit és pszichológusait lehet névtelenül kérdezni.

Kommentek:

Top 0