• Sport

Meccs közben tépte szét a mezét LeBron James - videó

Az NBA-ben Cleveland Cavaliers-New York Knicks meccset játszottak, amelyet végül a Cleveland nyert meg 96-86 arányban. LeBron James rosszul kezdte a mérkőzést, de miután széttépte pólója ujját, feljavultak a statisztikái.

Fotó: Europress - Mike Ehrmann/Getty images

Fotó: Europress - Mike Ehrmann/Getty images

A mérkőzést a New York kezdte jobban, az első negyedben már 32-18-ra vezetett a Knicks. A második negyedben is 9 ponttal vezetett a New York, amikor LeBron James kihagyott egy hárompontos dobást. Jamesnek ez volt a harmadik kísérlete, ami kimaradt a hárompontos vonal mögül. Ekkor mérgében széttépte a rajta lévő mez ujját.

James játéka ezután feljavult, és végül 23 ponttal, 5 lepattanóval és 3 gólpasszal a meccs legeredményesebb játékosa lett. Lehet, hogy enélkül is jobban játszott volna, de tény, hogy James a már széttépett mezben jóval eredményesebben dobott, mint korábban.

A bleacherreport.com grafikája arról, hogy hogyan játszott Lebron James a még ép mezben, és miután letépte az ujját.

A bleacherreport.com grafikája arról, hogy hogyan játszott Lebron James a még ép mezben, és miután letépte az ujját.

A meccs után James a következőket mondta az esettel kapcsolatban:

Igazából magamra haragudtam. Nem találtam a ritmust a meccsen, és a mez volt az egyetlen dolog, amin kitölthettem a dühömet. Az arcommal nem tehetek ilyesmit. Semmi bajom az új mezekkel, ha a közönség kedveli őket, akkor én is.

A nyilatkozatban, LeBron James inkább magát hibáztatta, de könnyen lehet, hogy ennek főleg marketing okai vannak. James mezéből adták el a legtöbbet tavaly, ezért nem lenne jó üzenete annak, ha pont ő szidná új Cleveland Cavaliers-mez kialakítását.

James még Miami játékosként még bírálta azt, hogy pólóban kell kosaraznia.

Minden alkalommal, amikor dobok, úgy érzem, mintha valami lehúzná a karomat. Nem sok mozgásterem van dobás közben, ezért könnyű hibázni. Ez határozottan nem egy jó dolog.

- mondta James 2014 márciusában, amikor 18 dobásából csak 6 volt jó. Az NBA-ben mindig is ujjatlan mezekben játszottak, csak az utóbbi években vezették be az új, pólós kialakítású mezeket, amelyeket már az első időszaktól több játékos is kritizált.

Top 0