• Kultúra
Kiss Annamária

Me­ző­zom­bo­ron fel­hagy­nak a sztá­rok is a fo­gyó­kú­rá­val!

Jú­lius ele­jén is­mert elő­adó­ink fel­hagy­nak a fo­gyó­kú­rá­val, mert nincs olyan, aki annyira el­szánt lenne, hogy el­len­áll­jon annak a sok fi­nom­ság­nak, ame­lyek a Me­ző­zom­bori Csü­lök­fesz­ti­vá­lon vár­ják majd a fel­lé­pő­ket és a lá­to­ga­tó­kat egy­aránt

A csülök elkészítésének csak a fantázia szab határokat, hiszen megszámlálhatatlan módon készítik ezt a finom ételt hazánkban.Miért pont ilyen népszerű ez az étel Magyarországon? A szakértők szerint azért, mert a török hódoltság idején a hódítók csak a sertést nem lopták el a lakosságtól muzulmán hitük miatt, ezen kívül az összes háziállatot elkobozták. Ennek a finom húsnak sokféleségéről meggyőződhet mindenki, aki július 6-án és 7-én ellátogat Mezőzomborra, ahol idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Mezőzombori Csülökfesztivál. A kétnapos rendezvényen főzőversenyek, gasztronómiai különlegességek, kulturális- és szórakoztató programok várják az érdeklődőket. A főzőversenyen idén nemcsak a felnőttek és a profi szakácsok  mérettetik meg főzőtudományukat, hanem a gyerekek is, akik óriási lelkesedéssel készülnek a versenyre.

A fesztivál másik fő „fogása” a sör lesz, amely elengedhetetlen a ropogós csülök mellé. A kétnapos rendezvényen nagyon sok fajta kézműves sört kóstolhatnak az ínyencek a finom falatok mellé. Ha pedig már mindenkinek tele lesz a hasa, ideje lesz bulizni és táncolni, amelyhez igazán nívós és ismert előadók szolgáltatják majd a „talpalávalót”. A főzőverseny ideje alatt többek között az Agyagbanda Együttes gondoskodik a fergeteges hangulatról, majd pénteken a Kiskata zenekar, Deniz, a Desperado, Vastag Csaba és Charlie, szombaton pedig Nikolas, Kis Grofo és Zoltán Erika lép színpadra.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16