• Autó
Faktor

Mazda CX-3 teszt: ilyen Mazda lennék

Akinek tetszik a kettes Mazda, de szeretne valami különlegesebbet, az bátran dönthet a CX-3 kis szabadidő-autó mellett. Mindent megad a testnek és a léleknek.

Hogy néz ki? 

Pompás bordó színt kapott a tesztautó, a kettes és a hármas, sőt a hatos legszebb vonalaiból építették, a picit megemelt hasmagassággal és a sportosságot sugárzó kétoldali vaskos kipufogókkal még jócskán rá is tettek a tervezők. Arculata finom, kedves, jó ránézni. Könnyen bele lehet szeretni. A CX-3 dögös, szerethető, lágy, selymes, kecses. Minden él, minden hullám a helyén van, a harmónia beszél összes szegletéből.

Fotó: Járműipar.hu

Fotó: Járműipar.hu

EZT IS AJÁNLJUK:

  Bent maradt a megszokott, jól kidolgozott mazdás rend, bőr került a műszerfalra is, a kerek műszerek azt mutatják, hogy minden a legnagyobb rendben, megnyugodhatunk, révbe értünk. A Revolution Top felszereltség minden jóval kényeztet: van automatikus klímánk, ülésfűtésünk, plexilapkára vetített információs kijelzőnk, érintőképernyős navigációs és szórakoztató egységünk (csak állóhelyzetben érintős), a biztonságunkról teljesen LED-es fényszórók, városi vészfékasszisztens, sávelhagyásra szerelmes búgással figyelmeztető rendszer, valamint tolatókamera is gondoskodik. A tükrök nagyok, a kilátás jó, a vezetőülés kényelmes, bár vállban kissé szűk. Egyáltalán nem rendelhető hozzá könyöktámasz. Dupla padlós csomagtartója 350 literes, pereme magas, nem síkban ledönthető hátsó ülésekkel 1260 liter legnagyobb űrtartalma.

  Hogy megy?

  A kettes módosított padlólemezén a hármas motorjai dolgoznak. A kategóriában egyedülálló módon tesztautónkat kétliteres (1998 köbcentis) 120 lóerős turbómentes Skyactiv (sűrítései aránya 14,0) hajtotta – nem középiskolás fokon. Egyenletesen kapjuk az erőt, a 204 newtonméteres maximális nyomaték már a 2800-as fordulattól megérkezik, a 120 lóerős legnagyobb teljesítményig hatezerig kell felpörgetnünk az igen csendes motort.

  Fotó: Járműipar.hu

  Fotó: Járműipar.hu

  Az üresen 1155 kilós kocsit a kétliteres motor könnyedén mozgatja, élvezetes vele a közlekedés. Végre van motorhang is, a kétliteres orgánuma szépen szól, alapjáraton csendes, de kihúzatva férfiasan karcos. Rugalmas a motor, hatodikban akár ötvennel is lazán elboldogul. Kilencven kilométer/órás sebességnél percenként kétezret forog a főtengely, 130-nál háromezret.

  Arról, hogy milyen élmény vezetni, és mennyibe kerül a Járműipar.hu oldalán olvashat!

  Kommentek:

  Top 16