• Belföld
Faktor

Ragasztószalaggal próbálta szigetelni a felüljárót a MÁV - itt az eredmény

A Ferihegy vasútállomás gyalogos felüljárója esős időben valóságos pocsolyává változik. A MÁV szakemberei a hibát a lehető legkézenfekvőbb módon próbálták megoldani: szigetelőszalaggal.

A megoldással csak egyetlen probléma van, méghozzá az, hogy fő feladatát, a szigetelést nem látja el. Egy-egy nagyobb eső után még napokig kikerülhetetlen tócsa állja el a gyalogosok útját.

A Ferihegy vasútállomást 2007-ben adták át, a felüljáró is akkor készült el. A megálló az 1-es terminál közvetlen közelében van, ezt viszont 2012 óta már nem használják, de a forgalom így is nagy. Tavaly a Liszt Ferenc Repülőtér ugyanis elérte a 10 milliós utasforgalmat.

Az állomáson nemcsak személyvonatok állnak meg, hanem intercityk és sebesvonatok is, és innen közvetlenül juthatunk a Nyugati pályaudvarra. A vasútvonal, a Budapest–Cegléd vonal pedig az egyik legforgalmasabb az országban, főleg a dolgozni járók használják.

Nincs ez máshogy a Ferihegy vasútállomással sem, a térségben élők és dolgozók, köztük reptéri alkalmazottak adják az utasok nagy részét. A jelenleg érvényben lévő menetrend szerint néhány percenként indul és érkezik az állomásra vonat.

A ragasztószalagról itt láthatnak képeket.

A szigetelőszalagos megoldás miatt a MÁV-ot is kerestük. Ők arról tájékoztattak, hogy a gyalogos felüljáró tetőszerkezete polikarbonát lemezekből áll, az eső a lefedések metszésénél jut be.

A vállalat 2017-ben szeretné karban tartani a felüljárót, és újraszigetelni az illesztéseket. Az öntapadós szalagot tehát csak ideiglenesen tették fel, hogy a karbantartásig megszűnjenek a beázások. Az ehhez felhasznált anyagok idő előtt elöregedtek és a vonatközlekedés okozta rezonancia hatására az illesztések kicsit szétcsúsztak - ezért hát víz került a felüljáróba.

Kommentek:

Top 0