• Kultúra
Faktor

Megoldódott a húszéves rejtély: ezt jelentik a legendás film jelei

Az első Mátrix film 1999-es bemutatása óta senki nem tudta megfejteni a kódot, amely rendre megjelenik a képernyőn, a titkot így végül maga az alkotó fedte fel.

A kétezres évek tinédzsereinek életét megváltoztató, négy Oscart bezsebelőMátrix függőlegesen zuhanó karakterláncaira milliók emlékeznek, jelentésüket azonban sosem sikerült megfejteni, hiszen a betűk és számok, valamint a japán hiraganák és katakanák látszólag véletlenszerűen, sőt, néha megfordítva bukkantak fel.

Rajongók és amatőr kódtörők egész sora próbálkozott meg azzal, hogy magyarázatot próbáljanak találni a jelekre – sikertelenül.

Most, több mint tizennyolc évvel az első mozifilm bemutatója után végül maga a jelenetek tervezője, az azóta már egy speciális effektekkel foglalkozó ausztrál cég munkatársaként dolgozó Simon Whiteley libbentette fel a fátylat a rejtélyről – írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Kiderült, hogy a japán kapcsolat erősebb, mint ahogyan arra a legtöbben tippeltek volna, hiszen a jeleket a Japánból származó felesége szakácskönyveiből szkennelte be, szóval gyakorlatilag közel két évtizeden át autentikus szusirecepteket vetítettek nekünk.

    Kommentek:

    Top 16