• Belföld

Mától büntetnek az autópályán

Mától büntetés jár azért, ha valaki a 2015-ös éves matricával hajt fel a fizetős útszakaszra, ma reggeltől ugyanis már csak a 2016-os éves matrica érvényes.

Hétfőn nulla órától már büntetik azokat, akik 2015-ös matricával közlekednek, a tavaly megváltott éves bérletek ugyanis idén január 31. éjfélig voltak érvényesek.  Az árak és a díjkategóriák nem változtak. Továbbra is heti, havi, éves és a szintén egy évig érvényes megyei matrica közül lehet választani.

Tavaly összesen 1,3 millió megyei matrica fogyott - mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője. Csak idén januárban félmillió matricát vettek az autósok, ami a tavaly egész évben eladott mennyiség mintegy fele. Az e-matricát továbbra is minden esetben előre, a pályára felhajtás előtt kell megváltani, legegyszerűbben a benzinkutakon vagy az útdíjfizetési szolgáltató honlapján lehet megvenni. Januártól két újabb szakaszon kell fizetni: Szegednél az M43-ason, továbbá a Győrt Csornával összekötő M85-ös gyorsforgalmi úton.

Top 0