• Belföld
MZ/X

Másfél kiló kábítószert találtak a rendőrök egy pécsi férfinál-Videó

Marihuána, MDMA és jelentős mennyiségű amfetamint foglaltak le egy házkutatás során.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklásának gyanúja miatt folytat nyomozást egy pécsi férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint egy garázsban kábítószert tárolt.

Fotó:police.hu

Fotó:police.hu

A KR NNI munkatársai 2018. november 15-én délután Pécsett intézkedés alá vontak egy férfit, akinél három – fehér porral teli – alufólia-csomag volt, amikről azt mondta, amfetamint tartalmaznak.

A nyomozók a 36 éves férfi garázsában szemlét, a lakásában pedig kutatást tartottak. Ezek alkalmával összesen 737,8 gramm marihuánagyanús szárított növényi törmeléket, 39,7 gramm MDMA-gyanús tablettát találtak a rendőrök, valamint 750,4 gramm fehér színű, masszaállagú anyagot, amely az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint amfetamin.

A lefoglalt kábítószergyanús anyag – súlya alapján – feltehetően meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke összesen több mint hárommillió forint.

A nyomozati cselekmények során a KR NNI munkatársai a férfitól lefoglaltak továbbá a kábítószer adagolásához és porciózásához szükséges eszközöket, az amfetamin mennyiségének növeléséhez használt anyagokat, a kannabisz termesztéséhez használt berendezéseket, telekommunikációs eszközöket, valamint több mint egymillió forint készpénzt.

A férfit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI a nyomozást szakértők bevonásával folytatja.

Kommentek:

Top 0