• Tech
Faktor

Más is hozzáférhet levelezéseihez: itt ellenőrizheti, kik látják az adatait

Maga az elküldött üzenet tartalma is látható.

Több millió Gmail-felhasználó leveleihez van hozzáférése több száz külsős app fejlesztőinek. A Google levelezőjének beállításai ugyanis lehetőséget nyújtanak a cégeknek és fejlesztőknek, hogy betekinthessenek a gmailesek privát adataiba, amibe beletartozik az érintett címe, a levél keletkezésének ideje, de maga az elküldött üzenet tartalma is. Ezeket az információkat arra használják fel, hogy fejleszteni és finomítani tudják az e-mailekre épülő szolgáltatásaikat.

A cég most kiadott hivatalos közleménybe szerint mindenkinek rendkívül szigorú ellenőrzési folyamaton kell keresztülmennie, mielőtt hozzáférhetnének bármilyen gmailes adathoz - írja a blog.google.

Suzanne Frey, a Google felhőszolgáltatás biztonságért felelős igazgatója szerint továbbra is a Gmail 1,4 milliárd felhasználójának kezében van az adataik feletti védelem, és a hozzáféréseket is korlátozhatják. A Google-fiókunk biztonsági beállításai alatt ugyanis magunk is megnézhetjük, hogy a céggel kapcsolatban lévő külsős fejlesztők közül kik férnek hozzá az információinkhoz, amit akár magunk is letilthatunk.

Frey hozzátette, a Google nem olvassa el a felhasználók leveleit, egy automatizált folyamaton keresztül szűrik ki közülük a spameket, adathalász üzeneteket. Ha mégis, az csak nagyon ritka és kivételes esetekben történik, amikor a cég például egy nyomozás ügyében tart vizsgálatot.

Kommentek:

Top 0