• Külföld
Faktor

Rendőrt hívtak az egyetemistákra, a ház levegőjétől is bejelzett az alkoholszonda

A bulizók pedig még nem is ihattak volna alkoholt, mert túl fiatalok voltak hozzá.

Egyetemisták szerveztek házibulit a Maryland állambeli Bethesda városában, de olyan hangosak voltak, hogy a szomszédok rendőrt hívtak. Kiderült, hogy annyit ittak, hogy a rendőrségi alkoholszonda még a levegőre is bejelzett – jelentette a helyi sajtó. Az előkelő környéken álló házban a rendőrség közlése szerint nagyjából 70 fiatalkorú partizott, akik a helyi törvények értelmében még nem fogyaszthattak volna alkoholt.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A rendőröket a szomszédok hívták ki a még november közepén tartott házibulira. A kiérkező rendőrök jelentése szerint az ablakok szemeteszsákokkal voltak eltakarva, odabent mindent sörös dobozok és szeszes italok üvegei borították, a pince padlója pedig ragadt a kiömlött alkoholtól.

A buli a bíróságra benyújtott rendőrségi iratok tanúsága szerint szó szerint alkoholgőzös volt: az egyik rendőr szondája a ház levegőjében 0.01-es alkoholszintet mért. A rendőrök mindenkinek ellenőrizték az alkoholszintjét, és ez alapján vádat emeltek a bulit szervező hat egyetemista ellen, amiért fiatalkorúaknak alkoholt adtak.

A házban élő szervezők mind húszévesek voltak, és az American University magánegyetem hallgatói. Mindegyikük ellen 128 rendbeli fiatalkorúak alkohollal történő ellátása vádjával áll majd bíróság elé. Ha bűnösnek találják őket, akkor akár fejenként 315 ezer dolláros, azaz nagyjából 83 millió forintos pénzbüntetéssel is sújthatják őket. A WJLA cikke szerint azonban „nagyon valószínűtlen”, hogy ekkora büntetést kapnak.

Kommentek:

Top 0