• Külföld
Faktor

Megverték, rálőttek az erdészre és otthagyták az isten háta mögötti területen

Szolgálat közben támadtak meg és bántalmaztak egy erdészt a Máramarosi havasokban, Cibó környékén. A Dragomérfalva erdészeti hivatalának alkalmazásában álló erdészre ketten támadtak rá, akik elvették tőle szolgálati fegyverét és el is sütötték azt.

Illusztráció.

Illusztráció.

Grigore T. erdész járőrözés közben 25 köbméter, törvénytelenül kivágott fát fedezett fel egy út szélén. Pont ebben az időben érkeztek ketten a helyszínre egy rendszám nélküli terepjáróval, kiszálltak, az erdészt ütlegelni kezdték, majd elvették tőle szolgálati kocsijának kulcsait, valamint szolgálati fegyverét, amellyel kétszer felé is lőttek, de nem találták el - közölte kedden az AGERPRES hírügynökséggel Mihai Lesan, a Máramaros megyei erdészeti igazgatóság szóvivője.

Az incidens a hegységnek olyan térségében történt, ahol nincs térerő, az erdész nem tudott segítséget kérni. Az erdészeti kerület vezetője talált rá, ő riasztotta a rendőrséget. A verés során Grigore T. több sérülést szenvedett, jelenleg a borsai kórházban ápolják, állapota stabil.

Az áldozattól elvett szolgálati fegyvert később megtalálták és átadták Borsa város rendőrségének. A Máramaros megyei erdészeti igazgatóság szóvivője elmondta, hogy ez már a tizenhetedik alkalom, amikor támadás éri a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság munkatársait – írja a Transindex.

Kommentek:

Top 0