• Külföld
Faktor

Már nem reménykednek: halott lehet a magyar siklóernyős

A magyar siklóernyőst lavina temethette maga alá.

Eltűnése estéjén még Valentin napi üzenetet küldött barátainak és családjának az a 42 éves magyar férfi, akit hat napja keresnek, miután nyoma veszett a svájci Roseg-gleccser lábánál fekvő jégbarlangok egyikében. B. János múlt hét csütörtökön adott magáról utoljára életjelet, így barátai már nem reménykednek abban, hogy  viszontlátják.

Képünk csak illusztráció

Képünk csak illusztráció

János a siklóernyőjével ereszkedett le a Roseg völgybe, ahol az egyik veszélyes jégbarlangban pihent le éjszakára – írja a svácji Blick című lap. Ekkor még fotókkal üzent ismerőseinek, majd többé nem jelentkezett. Úgy tervezte, reggel indul tovább Pontresinába, ám pénteken már eltűntként jelentették.

Kutyákkal együtt azonnal a keresésére indult egy mentőcsapat, amely megállapította: valószínűleg a gleccserből leszakadó jégtömb indított meg egy lavinát, ami betemette a jégbarlangot.

"Egy közös ismerősünk értesített tegnap reggel, hogy János eltűnt pár napja. Azonnal hívtam a munkáltatóját, aki megerősítette a hírt" – kezdte a Blikknek Balasa Dénes, a férfi egyik nagyon közeli barátja.

"Mindene a természet, gyakran munka után, fáradtan is képes volt sportolni. Nem olyan régen szerezte meg az engedélyét, hogy mást is vihessen magával a siklóernyőjével. Hiába törött el tavaly júliusban a lába, akkor is elment repülni" – mesélte a férfi, majd hozzátette: János hatalmas túlélő, sokszor aludt már kint mínusz 20 fokban is.

Hiába azonban a férfi szívóssága, barátja nem sok esélyt lát arra, hogy élve viszontlátja Jánost. A svájci mínuszok nagyon kemények, ráadásul napok óta semmi jó hír nem érkezett – tette hozzá Dénes, aki elárulta azt is: a családtagokat, János fiát, testvéreit és szüleit már értesítették a történtekről.

Kommentek:

Top 0