• Külföld
Faktor

Már halálos áldozatokat is követelt a hőség

Hárman meghaltak, és mintegy négyszázkilencvenen kórházba kerültek csütörtökön a hőhullám miatt.

Egy 88 éves, valamint egy 81 éves asszony a földjén dolgozott, de a tűző nap miatt összeesett. Kórházba szállításuk után már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Egy 36 éves férfi, aki egy gyárépület külterületén dolgozott a hőségben, ugyancsak összeesett és eszméletét vesztette. Őt szintén kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta.

Az idei nyár eddigi legmagasabb hőmérsékleti értékét mérték csütörtökön a szigetország keleti részén fekvő Jamanasi prefektúra Kosu városában. A hőmérő higanyszála 38,8 Celsius-fokot mutatott. Ettől a Japán középső részén fekvő Sizuoka prefektúra Kavane-Honcso településén mért érték csupán két tizeddel maradt el. A fővárosban, Tokióban 37,7 Celsius-fokot regisztráltak.

A japán meteorológiai szolgálat időjárás-jelentése szerint egy forró levegővel teli, magas nyomású frontrendszer fedi le a szigetország jelentős részét.

Az előrejelzések szerint Kelet-Japánban pénteken továbbra is hőségre kell számítani, míg az ország nyugati és délnyugati részén az alacsony nyomású frontrendszerek esőt hozhatnak.

Kommentek:

Top 0