• Külföld

Már csak négy rendőr keresi a kis Madeleine-t

Az angol rendőrség szerdán bejelentette, hogy az eddigi 29 rendőr helyett már csak négyen nyomoznak az ügyben. A kislánynak annak ellenére sincsen semmi nyoma, hogy fontmilliókat költöttek már a felkutatására.

A londoni városi rendőrség elmondta, hogy az ügyben több, mint 40 000 irat keletkezett. A huszonkilenc rendőr 8600 olyan bejelentést vizsgált ki, amelyik arról szólt, hogy valaki látta a kislányt – írta az NBC. Hetente 200 email jött a rendőröknek Madeleine-nel kapcsolatban. A kislány, ha még életben van, akkor most 11 éves.

Rengeteg bejelentés érkezett a rendőrökhöz, de mindegyik téves volt. A nyolc év alatt senkit sem vontak felelősségre a lány eltűnéséért. A szülök is egyetértenek a rendőrökkel:

Biztosítottak bennünket arról, hogy a jelentős eredményeket értek el a nyomozók és a rendőrség már sokkal tisztábban látja, hogy mi történt 2007-ben Praia de Luzban. Mivel a nyomozás lényegében befejeződött, mi is teljesen megértjük, hogy miért csökkenttették a rendőrök számát.

- mondta Kate és Gerry McCann szerdán Londonban. Őket egyébként nem sokkal a kislány eltűnése után meggyanúsítottaák, hogy közük lehet a halálához, mert kiderült, korábban többször úgy hagyták magukra a gyerekeiket, hogy előtte begyógyszerezték őket. Bizonyítékot viszont nem találtak ellenük.

Top 0