• Pénz
Faktor

Manpower: a munkaadók 16 százaléka tervez létszámbővítést

A munkaadók 16 százaléka tervez létszámbővítést 2016 második negyedévében a Manpower munkaerőpiaci szolgáltató cég felmérése szerint.

A munkáltatók 3 százaléka elbocsátásokkal számol, többségük azonban nem tervez változást a dolgozók létszámában 2016 második negyedévében - olvasható a cég közleményében. 

Dalányi Lászlót, a ManpowerGroup magyarországi irodájának ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar munkaadóknak elhúzódó szakemberhiánnyal kell szembenézniük. Az alacsony munkabérek pedig akadályozzák a magyar munkáltatókat, hogy képzett dolgozót találjanak, és ez csökkenti a vállalkozások versenyképességét is. Az előrejelzés szerint viszont a munkaadók mind a kilenc vizsgált ágazatban a dolgozói létszám bővítését tervezik a következő három hónapban. A munkavállalói létszám bővítését leginkább a szállítmányozás, raktározás és kommunikáció területén dolgozó munkaadók látják szükségesnek. 

A következő negyedévre vonatkozóan mind a nyolc régió munkaadói növekvő munkaerő-felvételről számoltak be. Komolyabb létszámbővítést terveznek még az észak-alföldi, a fővárosi és a közép-magyarországi munkáltatók is.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16