• Külföld
Faktor

Szomorú fejlemények: egyszerűen besétálhatott a koncertterembe a manchesteri robbantó

Az arénában egy házi készítésű bomba ölt meg 22 embert.

Fotó: Europress-Paul Ellis/AFP

Fotó: Europress-Paul Ellis/AFP

Nagyon hiányos volt, szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor - jelentette ki Nikola Trochtová, egy fiatal cseh lány, aki hétfőn este Manchesterben részt vett Ariana Grande amerikai énekes koncertjén, amelynek végén terrortámadás történt.

Biztonsági ellenőrzés szinte nem is volt, egyenlő volt a nullával. Nem kellett átmenni semmiféle fémdetektoros kapun. Az egyetlen, ami érdekelte őket, van-e nálunk víz. A táskákat szinte nem is ellenőrizték, meg sem nézték, mi van bennük. Mindenféle motozás nélkül beengedtek, nem ellenőrizték, nincs-e valakinél valami veszélyes tárgy

- nyilatkozott Trochtová, aki szerint a robbanás néhány perccel azután történt, hogy az énekesnő elhagyta a színpadot. Elmondása szerint a manchesteri arénának három nagy kapuja van, és a vészkijáratokat csak 5-10 perccel a robbanás után nyitották ki - írja az MTI.

A brit rendőrség szerint házi készítésű pokolgép robbant, a támadó is meghalt a merényletben. Vele együtt 22 ember vesztette életét, és 59-en megsebesültek.

Kommentek:

Top 0