• Sport

24 ezer maratonfutó eredményét törölték, mert elmérték a távot

A Greater Manchester Marathont három éven keresztül rosszul rendezték meg. Mivel a szervezők rövidebb távot mértek ki, mint ami a hivatalos hossz, ezért a 2013-as, 2014-es és 2015-ös évek eredményeit törölték. 380 méteren múlt, hogy 24 ezren mégsem futották le a maratonit.

Fotó: Europress - Michael Steele/Getty Images

Fotó: Europress - Michael Steele/Getty Images

Érvénytelenítették 24 ezer futó eredményét Manchesterben miután kiderült, hogy 380 méterrel rövidebb távot jelöltek ki a szervezők. A hibát ráadásul nem egyszer, hanem három egymást követő évben, 2013 és 2015 között követték el. Mivel a táv rövidebb volt a kelleténél, így aki eddig azt mondta magáról, hogy az elmúlt három évben lefutotta a manchesteri maratonit, a szervezők hibája miatt tévedett.

Az eredetileg 42 kilométer és 195 méter hosszú távot angolszász mértékegységben számolták ki, amelynek így 26 mérföldnek és 385 yardnak kellett volna lenni. Az Egyesült Királyság atlétikai szövetsége emiatt minden eredményt törölt, de az idei versenyen már minden rendben volt. A 2016-os manchesteri maratoni futás április 10-én volt, és az új távot több szervezet is hitelesítette.

A hiba oka ismeretlen, a szervezők a táv kiméréséhez használt kerékpárt okolják.

Top 0