• Külföld
Faktor

Most érkezett: nőtt a robbantás áldozatainak száma, testek és vér borított mindent

A túlélők sokkos állapotba kerültek a történtek után.

Fotó: Europress-Paul Ellis/AFP

Fotó: Europress-Paul Ellis/AFP

A manchesteri robbantás terrortámadás volt, és egy férfi követte el egy nála lévő pokolgéppel. Ő maga is meghalt - jelentette be a brit rendőrség. A halálos áldozatok száma 22-re nőtt a korábbi 19-ről, és a halottak között gyerekek is vannak - írja az MTI. Egyelőre nem világos, hogy a merénylőt is a halálos áldozatok közé sorolják-e.

Az éjszaka több mint 400 rendőr dolgozott a terrortámadás körülményeinek felderítésén és a helyszín biztosításán - írja a Telegraph. A támadás után 50 sérültet vittek kórházba. Fiatalok és gyerekek voltak a terroristák célpontjai, a popkoncert 21 ezer látogatója közül ugyanis sokan voltak fiatalkorúak.

Hallottam egy robbanást, majd mindenki elkezdett rohanni felénk sikítozva és sírva. Egyszerűen áttapostak rajtunk, hogy kijussanak

- mondta a robbanás utáni pánikról a BBC-nek az egyik koncertre látogató lány. Míg egy másik szemtanú így emlékszik vissza:

Testek és vér volt mindenütt. Volt egy férfi, akinek a lába vérzett , egy nőnek az arcából ömlött a vér. Egy asszonynak szívrohama volt odakint. Rengeteg tini volt, mindegyikük zokogott.
Kommentek:

Top 0