• Sport
Faktor

Manchester helyett Párizsban kaphat állást Mourinho

A Sky Sports információ szerint a Paris Saint-Germain tulajdonosa, al-Kelaifi sejk azt szeretné, ha a következő szezonban José Mourinho lenne a csapat új edzője.

Fotó: Europress - Richard Heathcote/Getty Images

Fotó: Europress - Richard Heathcote/Getty Images

A párizsi csapat óriási fölénnyel nyerte meg a francia bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában megint nem sikerült az áttörés (ami már kimondva is a trófea megnyerése lett volna), a nyolcaddöntőben a Chelsea-t ugyan sikerült kiverni, de a következő körben a Manchester City megállította Zlatan Ibrahimovicékat. A sejk állítólag annyira feldühödött az újabb kudarcon, hogy azonnal ki akarta rúgni Laurent Blanc-t, és a helyére Mourinhót vitte volna - akit egyébként idény közben épp a Chelsea-től rúgtak ki a csapat gyenge szereplése miatt.

A Sky Sports szerint Mourinho viszont ki akar várni a szezon végéig, nem mondott le róla, hogy a Manchester United edzője legyen. Korábban arról szóltak a hírek, hogy már kötött egy előszerződést a csapattal, viszont most már egyáltalán nem zárható ki, hogy Louis van Gaal még egy szezonig marad a Unitednél.

Mourinho és al-Kelaifi jó barátságban van egymással, a sejk már kétszer is megpróbálta szerződtetni a portugál sztáredzőt. A Manchester City elleni visszavágó után egyébként nem leplezte a csalódottságát a sejk, azt mondta, hogy Blanc taktikai hibát követett el azzal, hogy három védővel játszott. Blanc egyébként februárban hosszabbította meg két évvel a szerződését, de úgy tűnik, hogy ennek ellenére is ki fogják rúgni.

Külön érdekesség, hogy a PSG szupersztárja, Ibrahimovic állítólag csak akkor lenne hajlandó az MU-hoz igazolni a nyáron, ha elmegy a klubtól Van Gaal. Plusz John Stones is a Unitedhez igazolhat szeptemberig, akit Mourinho már a Chelsea menedzsereként is szeretett volna megszerezni, a londoni csapat háromszor is ajánlatot tett a játékosért, de az Everton mindegyiket visszautasította.

Top 0