• Élet
Faktor

Minden korábbinál hatékonyabban gyógyítja a rákot ez a szer

A tudósoknak mára sikerült egy olyan gyógyszert előállítaniuk, amely gyakorlatilag meggyógyítja a hepatitis C-t. A krónikus hepatitis-fertőzés pedig elindíthatja a májdaganat kialakulását, ezért fontos a gyógyulás.

A tumorok kialakulásának hátterében nagyjából 15 százalékban kórokozók; baktériumok, paraziták és vírusok, nagyobb részben pedig kémiai anyagok, anyagcserezavarok és bizonyos genetikai elváltozások állnak – mondta Schaff Zsuzsa akadémikus, az orvostudományok doktora az InfoRádió műsorában.

Schaff Zsuzsa beszámolt arról, hogy az úgynevezett onkogén, azaz rákkeltő hepatitis-vírusok okozta betegségek megelőzésében, illetve gyógyításában alapvető változás történt.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  „A májrákok háromnegyedét a hepatitis-B és a hepatitis-C vírusok okozzák. Előbbire az oltás megoldást jelent. A 80-as évektől rendelkezésre áll egy hepatitis-B vírus elleni vakcina. Magyarországon egy százalék alatt van az ezzel a vírussal krónikusan, idülten fertőzöttek száma.”

  A hepatitis-C azonban nagy veszély jelent, mert a vírus változékonysága miatt nincs ellene védőoltás. A 80-as években alkalmazott hatóanyaggal, az interferonnal még csupán a betegek tíz százaléka tudta leküzdeni a vírust, egy következővel már az ötven százalékuk. További kisebb módosításokkal az arány némileg növekedett.

  „A vírus-összetevők szerepének megismerésekor sikerült kifejleszteni olyan gyógyszereket, amelyek direkt hatnak, így meg lehet állítani a vírus szaporodását. Kilencven százalék feletti, sőt egyes adatok szerint 99 százalékos vírusmentességet lehet elérni a fertőzött betegnél. Ez óriási áttörést hozott a hepatitis-C vírus kezelésében.”

  Ezt a gyógyszert Magyarországon is bevezették, az egyetlen probléma, hogy nagyon drága, ezért várólisták vannak. Azt reméljük, hogy több cég is gyártani kezdi ezeket az antivirális szereket, ezáltal árverseny alakul ki, és sokkal több beteget lehet kezelni ugyanannyi pénzből – tette hozzá Schaff Zsuzsa akadémikus.

  Kommentek:

  Top 16