• Külföld
Faktor

Kitépte anyja kezéből a csecsemőt, tragédia lett a majom őrjöngésének vége

A majomtámadások egyre gyakoribbá válnak a környéken.

A kisfiút otthon szoptatta az édesanyja, amikor az állat egyszer csak megjelent, kikapta a csecsemőt a nő kezéből, majd eliramodott vele - írja a BBC hírportálja.

A majom megharapta a gyerek fejét, majd miután a botokkal és kövekkel felfegyverzett helyiek üldözőbe vették az állatot, az egyik szomszédos ház tetejére dobta a súlyosan megsebzett csecsemőt.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A kisfiút kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe. A helyiek szerint a majomtámadások egyre gyakoribbá válnak a környéken.

  A csecsemő nagybátyja, Dhirendra Kumar a BBC-nek nyilatkozva elmondta, a családot összetörte a tragédia.

  "Túl sok majom van a környéken. Félelemben élünk. Rengetegszer kértünk segítséget a kormányzattól, de soha nem tettek semmit" - mondta a férfi, hozzátéve, hogy a gyerek édesanyja túlságosan zaklatott ahhoz, hogy beszéljen.

  A Tádzs Mahalnak otthont adó Agrában két hónappal ezelőtt ugyancsak egy kisgyereket támadtak meg a majmok. A gyermek kórházban lábadozik. Májusban pedig két turistára támadtak majmok a Tádzs Mahalnál.

  Élelmet keresnek, de közben elragadnak mindenfélét és támadnak is" - mondta egy helyi természetvédő aktivista, aki szerint a majmok sokkal agresszívabbá válnak, mivel kiszorulnak a természetes élőhelyeikről a városok terjeszkedése miatt.

  Néhány helyi szervezet a majmok sterilizálást és védettségének megszüntetését sürgeti.

  Kommentek:

  Top 16