• Belföld
Faktor

Majdnem megdőlt a melegrekord, de újra nagyon hideg lesz

Érkezik a hidegfront. Az ország déli részén zivatarok is lehetnek este. Ezzel együtt a melegfronti hatás megszűnik. Azoknál, akik érzékenyek a frontváltozásra, előfordulhat fejfájás, szédülés vagy akár migrén is. Akár 30 fok különbség is lehet a hételeji és a hétvégi hőmérséklet között.

Ma szokatlanul meleg volt az országban. Nem volt ritka a 14 fok sem, de például a Győr-Moson-Sopron Megyei Tét településen 16,6 fok volt. Ezzel majdnem megdőlt az egy tized fokkal magasabb rekord, amit Agárdon mértek 2007-ben. A leghidegebb január 10.-e pedig 1940-ben volt Tatabányán, -25,2 fokkal.

Lehet, hogy nagy hó esik a hétvégén.
Foto: Europress - Bulent Kilic/AFP

Lehet, hogy nagy hó esik a hétvégén. Foto: Europress - Bulent Kilic/AFP

Kedd reggelre általában -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben 5 és 11 fok közé melegszik majd a levegő. Szerdán már fagyhat is hajnalban, ugyanis hidegebb levegő érkezik az országba. Kedden napközben egyébként sokfelé napos idő is előfordulhat. Valószínűleg eső, kisebb zivatarok is lesznek.

A hétvégén pedig már újra jön a téli időjárás. Mivel a lezúduló hideg levegő a mediterrán térségben képez ciklont, ezért most még nem tudható előre, hogy eső vagy hó esik-e majd - írta az Időkép. De akár 15-25 centiméter hó is hullhat.

Hétvégén az egész Kárpát-medencében nagyon hideg lehet. Az előrejelzések szerint egyes helyeken akár -15 és -18 fok is elképzelhető hajnalban. Ez pedig harminc fokkal lenne alacsonyabb, mint a hét eleji napközbeni hőmérséklet.

Top 0