• Belföld
Faktor

Habos is, mogyorós is - megvannak az idei országtorták

A Balatoni habos mogyoró lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája versenyt a Pöttyös Panni nyerte.

Fotó: Soós Lajos - MTI

Fotó: Soós Lajos - MTI

Idén 30 torta közül választotta ki a zsűri Magyarország tortáját - közölte az eredményhirdetésen a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetőségi tagja.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Pataki Ádám elmondása szerint a legjobbnak bizonyult Balatoni habos mogyorót a budapesti Horváth Cukrászda Kft. által működtetett Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban már a Magyarország cukormentes tortája versenyt is megnyerte - írja az MTI.

    A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik - mondta el Pataki Ádám.

    Bechmann György, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke elmondta, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett Pöttyös Panni tortát Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza alkotta meg.

    A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is - mondta el a Pöttyös Panni tortáról.

    Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza, a Pöttyös Panni tortája, Magyarország cukormentes tortája készítője, és Vaslóczki Orsolya, a budapesti Horváth Cukrászda Kft. cukrásza, a Balatoni habos mogyoró, Magyarország tortája alkotója (Fotó: Soós Lajos - MTI)

    Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza, a Pöttyös Panni tortája, Magyarország cukormentes tortája készítője, és Vaslóczki Orsolya, a budapesti Horváth Cukrászda Kft. cukrásza, a Balatoni habos mogyoró, Magyarország tortája alkotója (Fotó: Soós Lajos - MTI)

    Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, hogy augusztus 20. alkalmából idén is három kategóriában hirdettek versenyt: a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér az ünnep után az ország számos pékségében kapható lesz.

    Idén 33 versenymunka érkezett; mind adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható termék.

    A búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett.

    A két tortát és a Szent István napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

    Kommentek:

    Top 16