• Belföld
Faktor

Magyarország elkötelezett a GMO-mentes élelmiszerek mellett

Magyarország elkötelezett a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes élelmiszerek mellett - közölte ki a földművelésügyi miniszter a berlini Grüne Wochéről (Zöld Hét) bejelentkezve az M1 aktuális csatornán.

Fazekas Sándor a világ egyik legnagyobb élelmiszer-ipari vásárán tartott globális mezőgazdasági fórumán azt mondta, hogy ezért indította Magyarország másfél éve azt a kezdeményezést, hogy legyen Európa GMO-mentes. A programhoz tizenegy uniós ország és hat unión kívüli állam is csatlakozott. Magyarország különösen bio- és prémiumtermékekkel, borokkal, pálinkákkal jelentkezhet az európai és a világpiacon egyaránt - mondta a miniszter.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Beszélt arról is, hogy a németek szeretik a magyar konyhát, Magyarország a német piacra szállítja a legtöbb élelmiszert. Fazekas Sándor szerint a megélhetést biztosítani kell  az embereknek a vidéken, falvakban, kisvárosokban is. Ehhez pedig olyan vidékpolitikára van szükség, amely segíti az egyre több feldolgozóüzem kialakítását, a késztermékek előállítását.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A miniszter szerint egyébként a kiállításon nagy az érdeklődés a magyar pavilon, a magyar élelmiszerek iránt.

    Top 16