• Belföld
Faktor

Nem kell félnünk terrortámadástól, Magyarország biztonságos

Az utóbbi idők európai terrortámadásainak hatására jelentősen átalakult a kedvelt turistacélpontok köre: a korábbi kedvenceken egyre nagyobb veszélyben vannak a turisták, mert a dzsihádisták bármikor megjelenhetnek közöttük, és vérfürdőt rendezhetnek.

Spanyolország, Franciaország, Törökország, Tunézia vagy éppen Belgium korábban a legnépszerűbb úti célok között szerepelt, de a közelmúltban mindet érte terrortámadás. Az Iszlám Állam kifejezetten szeret olyan helyeken lecsapni, ahol sok külföldi is megfordul, emiatt viszont sokan félnek felkeresni a régi turistakedvenceket.

A brit külügyminisztérium a barcelonai terrortámadás hatására kiadott egy tízes listát azokról az országokról, amelyek a turisták számára érdekes lehetnek, és ahol alacsonyabb a terrorfenyegetettség szinte. Erre a listára Magyarország is felkerült - írja a Daily Star.

Az első helyen Chile végzett, megelőzve Svájcot és Bhutánt, de Magyarország is felfért a 9. helyre – a közép-európai régióból egyedüliként szerepel az ajánlott úti célok között. A külügyminisztériumi közlemény szerint hazánk bővelkedik a természeti és épített szépségekben, történelmi látnivalókban, és bár Budapestet külön kiemelik, megjegyzik, hogy vidéken is bőven találni érdekességet. Azonban azt is hozzáteszik, hogy a terroristák nem válogatnak, és bár jelenleg Magyarországon alacsony a terrorfenyegetettség szintje, nem árt az óvatosság.

A listán még sorrendben a következő országok szerepelnek: Tuvalu, Fidzsi-szigetek, Új-Zéland, Izland, Málta, Magyarország mögé pedig még Írország fért fel.

Kommentek:

Top 0