• Sport

Magyarország túl kevés volt - így látta a belga sajtó a tegnapi meccset

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Magyarország-Belgium mérkőzést rendeztek. A magyarok útja a mérkőzést követően véget ért, miután a belgák 4-0-ra nyertek. A magyarok elleni győzelem után a belga sajtó már a Wales elleni mérkőzésre koncentrál.

Fotó: Europress - Richard Heathcote/Getty Images

Fotó: Europress - Richard Heathcote/Getty Images

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, emelt fővel, de kiesett ki az Eb-ről a magyar válogatott, miután 4-0 arányban kikapott Belgiumtól. A mérkőzés után ezek ellenére óriási ünneplés volt a városban, hangosan zúgott az „Aki ugrál, büszke magyar!” és a „Szép volt, fiúk!” is.

Nem csak a magyar szurkolók örültek, hanem a belga sajtó is, amely szinte kivétel nélkül címlapon közölte Belgium továbbjutását.

A Sportwereld címlapján a vezető gólt szerző Alderweireld látható ünneplés közben. A lap a címlapon azt a kérdést teszi fel, hogy

Hol lesz vége?

Ezzel utalnak arra, hogy Belgium bármeddig eljuthat a tornán. Emellett még azt írják, hogy Belgium sebességet váltott, és hogy a magyarok elleni győzelmet követően jöhet Wales.

Végre az igazi Vörös Ördögök!

Ezt állt a Het Belang Van Limburg címlapján, amelyen az eredmény mellett egy térden csúszó Hazard is szerepel. Emellett még azt írják, hogy a magyar csapat túl kevés volt a szuper Hazard ellen, most pedig Bale következik.

Kép: Het Belang

Kép: Het Belang

A Metrotime a

Csoda a pályán

címmel jelent meg. A részletezésben az újság megemlíti, hogy a Vörös Ördögök eloszlattak minden kétséget Magyarország ellen, miután 4-0-ra nyertek az Eb nyolcaddöntőjében. Pénteken Wales lesz az ellenfél.

Kép: metro

Kép: metro

A La Meuse címlapján a szaltózó Michy Batshuayi szerepel. A felirat szerint az Ördögök négycsillagos teljesítményt nyújtottak, utalva a négy lőtt gólra. Emellett az írják, hogy Batshuayi felszabadította őket.

Ez azért fontos, mert a válogatott focista első labdaérintésből gólt szerzett, így 1-0 után gyakorlatilag eldőlt a meccs. Ezt követően a Wales elleni bosszúra készülnek. Wales és Belgium egy selejtezőcsoportban szerepelt. Azok ellenére, hogy a belgák megnyerték a csoportot, Cardiffban 1-0-ra kikaptak, míg Brüsszelben gól nélküli döntetlen született.

Kép: La Meuse

Kép: La Meuse

Kommentek:

Top 0