• Krimi
Faktor

Magyarokat vádolnak embercsempészettel Csehországban

Csehországban csütörtökön folytatódott az embercsempészettel vádolt két magyar férfi pere. Fejenként 400 eurót fizettek az embercsempészeknek a migránsok, hogy Magyarországról Németországba szállítsák őket. A kamionban 23 gyerek is volt.

A cseh ügyészég embercsempészettel, konkrétan illegális határátlépés megszervezésével és elkövetésével vádolja a két magyar férfit, akik akár 5 éves börtönbüntetést kaphatnak.

A tavaly kezdődött per  a nyugat-csehországi Tachovban a vádirat ismertetésével és a tanúk vallomásával folytatódott.

A magyar rendszámú kamiont, amelynek rakodóterében 76 migráns, köztük 23 gyerek  rejtőzött,  tavaly július végén a nyugat-csehországi Tachov közelében a D5-öt autópályán egy rutinellenőrzés során tartóztatta fel a cseh rendőrség. Értesülések szerint többségében pakisztáni állampolgárokról  volt szó. A migránsok azt vallották:  fejenként 400 eurót fizettek az embercsempészeknek, hogy Magyarországról Németországba szállítsák őket.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A magyarokat védő ügyvéd azt állította, hogy ügyfelei a nemzetközi embercsempész hálózat áldozatai, és nem tudták, hogy embereket szállítanak. A cseh sajtó szerint a két  férfi után a német hatóságok is érdeklődnek. A német illetékesek azzal gyanúsítják a magyarokat, hogy többször is szállítottak illegálisan migránsokat Németországba - írta az MTI.

    Top 16