• Politika
Maksa Mónika

Magyarok újítanak fel egy mongol biokombinátot

A magyar állam 25 millió dollár segélyhitelt biztosít arra, hogy a magyar szakemberek fel tudják újítani Mongóliában azt az állatgyógyászati vakcinákat gyártó biokombinátot, amelyet évtizedekkel ezelőtt szintén magyarok építettek. A Songinóban épült biokombinát nincs messze Ulánbátortól, Mongólia fővárosától.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Radnaa Burmaa mongol élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt. A megbeszélés után azt mondta, hogy a hatvanas években épült mongol üzem állatgyógyászati termékeket, vakcinákat gyárt. Az előkészítési szakaszban tartó beruházás közös élelmiszerbiztonsági, állategészségügyi és nyomonkövethetőségi fejlesztéseket is lehetővé fog tenni.

Mongóliában 60 millió állatot tartanak, és szeretnék a világpiacra juttatni termékeiket. Ez Magyarország és a hazai vállalkozások számára is lehetőségeket teremt az együttműködésre.

Fazekas Sándor Karcagon tárgyalt Radnaa Burmaa mongol miniszterrel.

Fazekas Sándor Karcagon tárgyalt Radnaa Burmaa mongol miniszterrel.

Fotó: Mészáros Annarózsa

EZT IS AJÁNLJUK:

    Fazekas Sándor hozzátette, hogy a korszerűsítés irányítására, valamint a kapcsolatok további kiépítésére magyar-mongol tárcaközi munkacsoport alakul. Ebben a munkában a magyar agrár- és külügyi tárca szorosan együttműködik.

    Radnaa Burmaa mongol élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszter azt mondta, hogy a magyar kormánydelegáció néhány héttel ezelőtt látogatott Mongóliába. A mongol miniszter ezt viszonozta mostani látogatásával.

    Top 16