• Sport
Faktor

Magyar védő futott a leggyorsabban az Eb első fordulójában

Guzmics Richárd érte el a legnagyobb végsebességet a torna teljes mezőnyében a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Guzmics Richárd (jobbra) volt az Eb leggyorsabb játékosa az első fordulóban (Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donyev)

Guzmics Richárd (jobbra) volt az Eb leggyorsabb játékosa az első fordulóban (Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donyev)

Az UEFA internetes oldalán a magyar-izlandi meccs felvezetésében szerda éjszaka hívta fel a figyelmet a sebességi lista első helyezettjére a honlap magyarokat kísérő tudósítója.

„Egy meglepő, de magyar szempontból annál kedvesebb statisztikai adat az Európa-bajnokságról: Guzmics Richárd 31,6 kilométer/órás sebességet ért el egy ponton az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert meccsen, ezzel a leggyorsabb játékos volt az Eb első fordulójában” – írta Matt Watson-Broughton.

Az európai szövetség honlapjának statisztikai oldalán minden kategóriában az első öt látható kerekített értékkel. A leggyorsabbak sorában Guzmics, illetve az izlandi Kolbeinn Sigthórsson egyaránt 32 kilométeres végsebességgel áll, és csak utánuk következik a sorban 31 kilométerrel a belga Divock Origi, az angol Raheem Sterling és a portugál Nani.

A tudósító felhívta a magyarok figyelmét arra is, hogy szombati ellenfelüknél Sigthórsson mellett még hárman szerepelnek a gyorsasági lista első tíz helyezettje között - írja az MTI.

Az F-csoportot vezető magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Izland csapatával a marseille-i Vélodrome-ban.

Kommentek:

Top 0