• Sport

Magyar válogatott: egy góllal vezet Horvátország a félidőben

A magyar labdarúgó-válogatott Horvátország ellen játssza első 2016-os mérkőzését. Mindkét csapat ott lesz a franciaországi Európa-bajnokságon, a magyar csapat Ausztria, míg a horvátok Csehország ellen készülnek. Egy félidőnyi játék után a gyorsabban játszó Horvátország vezet.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Teltház előtt rendezik a magyar válogatott idei első mérkőzését a Groupama Arénában. Az ellenfél Horvátország, amely a héten már játszott egy felkészülési meccset, akkor 2-0-ra verték Izraelt.

Az első negyed órában a kapusoknak nem kellett védeni, mindkét együttes egy-egy beadás után veszélyeztetett. Magyar oldalon a 11. percben Dzsudzsák beadására Németh érkezett, de Vrsaljko szögletre tudott menteni.

A folytatásban a horvátok labdája kétszer is kapu mellé hullott, előbb egy fejes, majd egy távoli beadás jelentett veszélyt a Dibusz kapujára. Magyarország ezekben a percekben nem nagyon tudott szervezett támadásokat vezetni, Kleinheisler, Priskin és Dzsudzsák is távolról lőhetett kapura. A magyar válogatott jellemzően a horvát támadásokat lassította, de ezek ellenére a 29. percben a vendégek megszerezték a vezetést.

Egy szép támadás végén Mario Mandzukic közelről lőtt a kapuba. A középpályáról Modric ugratta ki a pálya bal szélén Perisicet, aki jól adott középre, és a Korhut mögül kibújó Mandzukic jobbal gólt szerzett.

Magyarország-Horvárország 0-1.

A félidő hátralévő részében mindkét csapatnak volt egy-egy veszélyes helyzete, a horvátoknál Perisic, míg a magyaroknál Kleinheisler lőtt távolról kapura. Az első félidőben több gól nem esett, így 45 percnyi játék után egy góllal vezet Horvátország.

A mérkőzésről készült, videós összefoglalónkat itt olvashatja.

Top 0