• Sport

Csoportelső lett Magyarország a torna legjobb meccse után, Magyarország-Portugália 3-3 - videó

A magyar labdarúgó-válogatott lejátszotta az utolsó csoportmeccsét a 2016-os Európa-bajnokságon. Bernd Storck nem kockáztatott, a sárga lapos játékosok nem kerültek be a kezdőbe. A Portugália elleni meccstől függetlenül a magyar csapat már továbbjutott. A mérkőzés döntetlen lett, az Izland-Ausztria meccsen sem bírtak egymással a csapatok.

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

Lezárult a csoportkör a magyar válogatott számára, amely a mai Portugália elleni mérkőzéstől függetlenül továbbjutott a legjobb 16 közé. Magyarország az első meccsen 2-0-ra legyőzte Ausztriát, míg Izland ellen 1-1-es döntetlen született.

Portugália nem úgy kezdte a kontinenstornát, ahogy szerette volna, mert Izland és Ausztria ellen is csak döntetlent játszottak. A korábbi mérkőzéseken eldőlt, hogy Portugáliának legalább döntetlen kellett a továbbjutáshoz.

A mérkőzés előtt Bernd Storck a kezdőben nem kockáztatott, kihagyta mind a négy játékost, akinek volt sárga lapja, így nem került a kezdőbe Kleinheisler, Kádár, Nagy és Németh sem. Portugália két helye változtatott az Ausztria elleni kezdőhöz képest.

A két válogatott kezdője:

Portugália csapatában 17. alkalommal lépett pályára Európa-bajnokságon Cristiano Ronaldo, aki ezzel rekordot állított fel. A Real Madrid sztárja a meccs napján elég ingerült volt, egy riporter mikrofonját hajította el egy tóba.

A mérkőzés portugál mezőnyfölénnyel indult, többet birtokolták a labdát, de komoly helyzetig nem jutottak. A magyar válogatott szöglethez jutott a mérkőzés 19. percében, a kipattanó labdát Gera Zoltán lőtte a kapu hosszú sarkába 23 méterről. Ezzel Gera Zoltán lett a 2016-os Európa-bajnokság legidősebb gólszerzője. Ennél öregebben csak Ivica Vastic talált be, még a 2008-as kontinenstornán.

Gera gólja:

A magyar csapat könnyen 2-0-ra növelhette volna az állást, Elek maradt üresen a portugál kapu előtt, de lövését védte Rui Patrício. A portugáloknak első komolyabb helyzete a 29. percben volt, de Cristiano Ronaldo lövését szépen védte Király Gábor.

A 40. percben Portugália is betalált a kapuba, de Nani gólját jogosan érvénytelenítették les miatt. Két perccel később azonban Nani már szabályosan is eredményes volt, Cristiano Ronaldo passzát lőtte a kapuba.

Nani gólja:

A félidőben 1-1 volt az állás, Magyarország továbbra is a csoport élén állt. A második félidőben a magyar válogatott Dzsudzsák góljával megszerezte a vezetést, a magyar játékos szabadrúgása André Gomesen pattant meg. A magyar szurkolók nem sokáig örülhettek, mert az 50. percben az Eb egyik legelegánsabb gólját lőtte a Real sztárja.

Dzsudzsák Balázs gólja:

Cristiano Ronaldo egyenlít:

Ezzel a góllal lett Ronaldo az első játékos, aki négy különböző Európa-bajnokságon gólt lőtt. A magyarok nem álltak vissza védekezni, sőt az Európa-bajnokság eddigi legjobb meccsén harmadszor is megszerezték a vezetést.

Dzsudzsák Balázs végezhetett el szabadrúgását, a lepattanóból ismételt, és a Nanin irányt változtató labda a portugál hálóban kötött ki. Ezzel az 55. percben 3-2-re vezetett Magyarország.

Dzsudzsák második gólja:

Folytatódott a góleső, nemcsak Dzsudzsák szerezte meg a második gólját, hanem Cristiano Ronaldo is. Ezzel a 62. percben 3-3 volt az állás.

Ronaldo fejese:

A jó iramú mérkőzésen Elek Ákos a 63. percben kapufát lőtt, de ezúttal a labda nem a magyarok számára pattant szerencsésen.

A mérkőzésen több gól nem esett, így a döntetlennek köszönhetően, és a másik meccs miatt Magyarország megnyerte a csoportot. Az ellenfél vagy Belgium vagy Svédország lesz a nyolcaddöntőben, ez este derül ki. Portugália ellenfele Horvátország lesz a legjobb 16 között.

A csoport végeredménye:

Izland-Ausztria

A mérkőzést jól kezdte Izland, a 2. percben már kapufát szereztek egy szép összjáték végén, a lécet Gudmundsson találta el. Néhány perccel később Halldórsson, az izlandiak kapusa hibázott, de Arnautovic nem talált a kapuba, miután megzavarta a kapust.

A vezetést a 18. percben Bödevarsson szerezte meg, amivel Izland nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Izland vezetést szerez:

36. percben egyenlített Ausztria egyenlíthettek volna, de Dragovic kihagyta az Alaba lerántásáért járó tizenegyeset. A félidőben így 1-0-ra vezetett Izland.

A második félidőben Ausztria egyenlíteni tudott, Schöpf talált a kapuba, ezzel életben tartva az osztrákok továbbjutási reményeit.

Ausztria egyenlít:

A mérkőzés eredménye az utolsó percben változott, Izland a 92. percben gólt lőtt. így a 2-1-nek köszönhetően Ausztria kiesett, míg Izland öt ponttal továbbjutott, és Anglia ellen fog pályára lépni.

Izland győztes gólja:

Kommentek:

Top 0