• Belföld
Faktor

Hitte volna, hogy mások ezt csinálják a vécén?

Felmérés készült arról, hogy a magyarok hogyan használják a vécét, mennyire tartják be előtte és utána az alapvető higiéniai követelményeket, és hogy általában mit és meddig csinálnak ott, ahova a király is gyalog megy. A statisztikából pedig igen érdekes következtetésekre juthatunk.

Ön szokott a vécén ülve mást is csinálni?

A Domestos megbízásából a Kutatópont mérte fel, hogy a magyar emberek hogyan használják a vécét. Ezer 18 évnél idősebb embert kérdeztek meg, felmérésükből pedig elég sok dologra lehet következtetni, még ha nem is akarunk mindent elhinni belőle.

A megkérdezettek körülbelül 90 százaléka mindig kezet mos otthon vécéhasználat után – ebből a mondatból viszont az is kiderül, hogy tízből egy magyar úgy lép ki a vécéből, hogy nem mos kezet.

Mindenki mossa meg a kezét!

Mindenki mossa meg a kezét!

A 24.hu szerint a sajtóanyagban fontosnak tartották kiemelni, hogy azok között, akik csak nagydolog után mosnak kezet, „szignifikánsan magasabb arányban vannak az Észak-Magyarország régióban élők”.

A felmérés ezekre az adatokra is rávilágít:

  • A válaszadók háromnegyede folyékony szappannal (74%), míg egyharmaduk hagyományos szappannal (34%) szokott kezet mosni. (Ami összeadva a válaszadók 108 százalékát teszi ki, tehát feltételezhetően vannak, akik a folyékony és a hagyományos szappant egyaránt kedvelik).
  • Háromszor többen használnak műanyag WC-deszkát (80%), mint fából készültet (26%).
  • A megkérdezettek 97 százaléka használ otthonában WC-kefét.
  • A férfiak közel kétharmada (63%) állva pisil, egyharmaduk (37%) pedig ülve.
  • A kutatásból kiderült, hogy a Dél-Dunántúl régióban szignifikánsan magasabb az ülve pisilő férfiak aránya (53%).
  • A magyarok túlnyomó többsége (86%) egyébként csak 1-2 percet fordít az életéből pisilésre alkalmanként. A nagydologra a legtöbben (62%) 3-5 percet szánnak.

A kutatás egyik leghihetetlenebb adata szintén a nagydologgal függ össze. A válaszadók több mint kétharmada (69%) azt állítja, hogy nem végez egyéb tevékenységet, miközben a vécén ül. Ezt többen is megkérdőjelezik, például a 24.hu is, akik nem ismernek olyat, aki nem olvas vagy nyomkodja a telefonját a vécén.

A statisztika szerint azok, akik egyszerre több dolgot csinálnak a vécén ülve, a legtöbben újságot olvasnak (51%), amit az elektronikus eszközön történő olvasás követ (44%).

A sajtóanyagban pedig arra is figyelmeztetnek:

Bármilyen tárgy szállítása a WC és a többi helység között azzal jár, hogy a tárggyal együtt kivisszük a WC mikroflóráját is. Így az a könyv, amely a WC után a hálószobában vagy a konyhában is megfordul, nem csak a legnemesebb kultúrát terjeszti.
Kommentek:

Top 0