• Krimi
Faktor

Magyar férfi rendelte meg, hogy vagdossák össze az ügyvédnő arcát - helyette megölték

Három évvel ezelőtt 24 késszúrással gyilkolták meg Lubica Kolesárová ügyvédnőt Pozsonyban. A rendőrség most elfogott egy magyar férfit, aki megrendelhette a gyilkosságot. De a férfi azt mondta: ő nem meggyilkoltatni, hanem csak azt szerette volna, ha összevagdalják az arcát és kirabolják.

A szlovákiai Károlyfalu egyik utcájában támadták meg 2013. április 14-én este az ügyvédnőt. Az nőt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Erősen vérzett, 11 órával később belehalt a sérüléseibe a pozsonyi egyetemi klinikán.

Három év telt el a brutális gyilkosság óta. A szlovák rendőrség egy férfit gyanúsít az ügyben.

Február 11-én gyanúsította meg a rendőrség testi sértés és rablás megrendelésével a 47 éves magyar állampolgárt, Jozef S.-t

- mondta pénteki sajtótájékoztatóján Tibor Gaspar országos rendőrkapitány.

A rendőrség szerint Jozef S. azzal bízott meg egy jelenleg ismeretlen férfit, hogy vagdossa össze a nő arcát, amivel megfélemlíthetik. A megrendelő azt is kérte: ha már összevagdalta a nőt, akkor hozzon el tőle néhány dokumentumot és személyes tárgyat, amelyet egy gazdasági bűncselekmény bizonyítékai lettek volna - írja a Parameter

A szlovák országos rendőrfőkapitány szerint a végrehajtó is magyar lehetett. Jozef S.-t a magyar rendőrök fogtál el. De egyelőre szabadlábon védekezhet. Jozef S. egy Jozef D. nevű, ugyancsak 47 éves férfit bízott meg fuvarozza a végrehajtót a helyszínre. A férfi még egy nőt is felbérelt, hogy kövesse az ügyvédnőt. Ő volt az, aki jelentett a többieknek, merre jár az áldozat.

A magyar és a szlovák rendőrök március 1-én fogták el Jozef S.-t Magyarországon. Szlovákiában pedig három másik személyt. Közülük a kihallgatásuk után Jozef D.-t és Karol K.-t bűnrészességgel gyanúsították meg.

Az ügyész viszont elutasította a vizsgálati fogságba helyezést, vagyis szabadlábon védekezhetnek mindannyian. Testi sértés és rablás megrendeléséért héttől tizenkét évig terjedő börtönre ítélhetik őket.

Top 16