• Tech
MZ/X

Magyar egyetem nyerte a levegővel hajtott járművek versenyét

9 ország 20 egyeteme versengett egymással, végül a Neumann János Egyetem nyert

A kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a rengeteg innovatív megoldást, számtalan izgalmat és drámai pillanatot hozott megmérettetésen az egri Érsekkertben.

A magyar, cseh, észt, lengyel, lett, litván, román, svéd és szlovák indulók között a korábban megszokottnál nagyobb csata alakult ki: a kiegyensúlyozott mezőnynek köszönhetően minden versenyszámban másik csapat nyert.   

EZT IS AJÁNLJUK:

    A részeredmények összesítése után végül a kecskemétiek bizonyultak a legjobbnak, így ők vehették át az "Aventics legjobb pneumobilja" díjat, amivel ezúttal egymillió forintos pénzdíj is járt.   

    Az egyetemek közötti pontversenyben a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett az élen. Az intézmény ugyancsak egymillió forint értékű pneumatika eszközt nyert, melyet a gyakorlati oktatás fejlesztésére használhat fel. A zsűri díjazta még a legeredetibb konstrukciót, a leginnovatívabb csapatot, a legnagyobb elért sebességet, a telemetriai megoldásokat, a legjobb futóművet és a legszebb karosszériát is - olvasható az esemény házigazdája: az egri Aventics Hungary Kft. közleményében.

    Kommentek:

    Top 16