• Belföld
Faktor

Magyar diákokat szállító busz karambolozott, egy ember meghalt

Egy személygépkocsival ütköztek frontálisan.

Egy magyar rendszámú busz frontálisan ütközött egy személygépkocsival Erdélyben. A Maszol információi szerint az autó 34 éves sofőrje a helyszínen meghalt, 28 éves feleségét, az 5 és 9 éves kislányát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Baon.hu úgy tudja, a magyar rendszámú busz, amit egy 24 éves sofőr vezetett, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium csoportját szállította. A buszon utazók közül senki sem sérült meg. A portál azt írja, a személyautó péntek délután háromnegyed három körül a Bihar megyei Körösgégény belterületén Nagyvárad felé tartott, amikor egy kanyart túl gyorsan vett be és a szemközti sávba sodródva frontálisan ütközött a halasi gimnazistákat szállító busszal.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A lapnak Bíró Emőke, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium tanárnője elmondta: 28 fő utazott a buszon, az ijedtségen és az átélteken kívül senkinek nem lett baja. A gyerekek fegyelmezetten ültek a helyükön és mindnyájan be voltak kötve. A történtekről a tanárnő azonnal értesítette a gimnázium igazgatónőjét.

    Az összetört gépjárműveket Nagyváradon vizsgálja a román rendőrség. A busz 24 éves sofőrjét is kihallgatták. Az autóbuszt biztosító mélykúti vállalkozás vezetője a történtek után gyorsan intézkedett - Debrecenből indult az utasokért egy mentesítő járat. A gimnazisták szombat hajnalban érkeztek Kiskunhalasra.

    Kommentek:

    Top 16