• Krimi
Faktor

Fordulat a sólyi gyerekgyilkosság ügyében: pszichológus kezeli a gyanúsítottat

A 16 éves fiú nem biztos, hogy fel tudná dolgozni szörnyű tettét.

Éjjel-nappal kamerák figyelik a cellájában a sólyi gyerekgyilkossággal gyanúsított 16 éves F. Ferencet. A Blikk szerint minden bizonnyal ugyanabban az elbánásban részesül, mint a hasonlóan súlyos bűncselekményeket elkövetők. Ilyenek voltak Szita Bence gyilkosai, avagy a börtönpszichológussal végző P. László. A fiatalember ezek alapján egy egyszemélyes zárkában van, ahol minden percét monitoron figyelik az őrök. Így szinte a nullára csökkentik annak az esélyét, hogy kárt tegyen magában, hiszen azonnal közbe tudnak lépni, ha megpróbálná kioltani az életét.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A kegyetlen gyilkossal börtönpszichológus is foglalkozik, hiszen nagy valószínűséggel egyedül képtelen lenne megbirkózni tette súlyával. A gyilkosságot elkövetők viselkedése az első időkben igen kiszámíthatatlan, ezért is nagyon fontos a szakember folyamatos jelenléte.

EZT IS AJÁNLJUK:

  "A személyes adatok védelme miatt egyetlen fogvatartottról sem adhatunk információt" – közölte Orosz Zoltán, a BVOP sajtószóvivője.

  A közösségi médiában egyébként már elterjedt egy levél, amelyet állítólag egy börtönőr írt, aki megfenyegette a nyolcéves kislány életét brutális módon kioltó fiút. Az írásra a BVOP azonnal közleményben reagált, amelynek lényege, hogy a börtönhierarchia egy létező jelenség, amelyben a rabok valóban mélyen elítélik a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövető társaikat, de ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás.

  A bűncselekmény múlt pénteken történt, Adrienn holttestét másnapra virradóra találták meg a rendőrök Királyszentiván mellett egy folyómederben. A kislány édesapja még péntek este tett bejelentést a rendőrségen, hogy lánya eltűnt, miután elment F. Ferenccel rollerezni. Százfős keresőcsapat indult a felkutatására. Először egy véres követ, majd a ruháit találták meg, végül pedig a kicsi holtteste került elő, de egyelőre még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mi történt.

  "A boncolás és a szakértői vizsgálatok lezártáig nem tudjuk elkezdeni a temetés szervezését. Így még azt sem tudjuk, pontosan mi okozta a kislányom halálát. Annyi biztos, hogy Hajmáskéren lesz a szertartás, az édesapám mellé temetjük, hogy együtt legyen a család" – mondta a Borsnak a megtört édesapa.

  Ismerősei szerint Ferencnek mindig problémái voltak az agressziója kezelésével: "Azonnal robbant, ha valami nem úgy volt, ahogy ő szerette volna. Üvölteni kezdett, ordenáré módon fenyegetőzött. Volt honnan tanulnia, hiszen az apja is ilyen, aki sokszor gyötörte a családját. Szörnyen beszélt a fiával, Ferike durva otthoni történeteket mesélt, de ez nem magyarázat arra, amit tett."

  Kommentek:

  Top 16