• Külföld
Faktor

Részeg turistáktól tart a város, bekeményítenek

Az elmúlt években pokolivá vált a helyiek nyara a randalírozó brit fiatalok miatt.

Fotó: Europress / Jaime Reina - AFP

Fotó: Europress / Jaime Reina - AFP

Bekeményít a fiatal brit turisták földi paradicsoma, a mallorcai Magaluf: ezen nyáron nem fogja alkohol és félájult bulizók hada borítani az utcákat - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Alfonso Rodríguez Badal a turizmusért felelős miniszterrel egyeztetve szeretné elérni, hogy megemeljék a helyi szórakozóhelyeken a belépők és az ott felszolgált alkoholos italok árát, mivel ezek az egységek szándékosan annyira leszorítják az árakat, hogy a mámoros turisták egyre másra rendelik az italokat.

  Fotó: Europress / Jaime Reina - AFP

  Fotó: Europress / Jaime Reina - AFP

  Az olcsó és kifogyhatatlan alkoholmennyiség miatt pedig minden éjszaka pokollá válik: az utcákon ordibáló, randalírozó fiatalok forgatnak fel mindent, halomban állnak az összetört üvegek, letépett ruhák, hányásfoltok és a magukról mit sem tudó külföldiek – elsősorban britek.

  A helyiek abban reménykednek, hogy a szigorítással valamennyire helyre tudják állítani Magaluf jó hírnevét. Badal szerint a legnehezebb az lesz, hogy valóan elérjék, hogy a szórakozóhelyeken ne szolgálják ki a fiatalkorúakat. Sok tini ugyanis itt, távol az otthonától szabadul meg először minden gátlásától, még problémásabbá téve a hatóságok és kórházak éjszakáit. De azt minden mallorcai tudja: nem lesz könnyű dolguk, ha szeretnék megnevelni a turistákat!

  Kommentek:

  Top 16