• Külföld
Faktor

Konyhaszekrényben rejtőzött a maffiafőnök

Antonio Pelle olasz maffiózót már hosszú évek óta hiába kereste a rendőrség, de szerdán sikerült letartóztatni a bűnözőt - aki a saját otthonában, a konyhaszekrény mögött kialakított búvóhelyen rejtőzött.

A rendőrség a konyhaszekrény mögötti falban egy akkora lyukat talált, amin egy ember könnyedén átférhet. A lyuk pedig egy kis búvóhelyre vezetett, ahol egy matrac, néhány párna, vécépapír és egy hordozható ventilátor alkotta a berendezést - írja a CNN.

A "Mamma" néven is ismert maffiavezér 2011 óta volt szökésben - ekkor egy kórházból tűnt el, ahova letartóztatása után szállították. Olaszországban Pelle a 10 legveszélyesebb szökevény listáján is szerepelt.

Pelle a 'Ndrangheta maffia fejeként kábítószer-kereskedelemben utazott, Dél- és Közép-Amerikába, Kanadába, valamint az Egyesült Államokba is szállított drogot. 2007-ben Duisburgban hat korábbi maffiatagot végeztetett ki egy belső viszály miatt.

Az FBI adatai szerint az 1860-as években alakult 'Ndrangheta emberrablásban, korrupciós vádakban, szerencsejátékban és gyilkosságokban is részt vett.

Pelle 20 év börtönbüntetést kaphat.  

Kommentek:

Top 0