• Krimi
Faktor

Kedvesével ment ünnepségre a magyar nő, szörnyű halált halt

Az ügyben vizsgálatot rendeltek el.

Egy fiatal nő a magyar áldozata a kedd este Madeira szigetén, egy vallási ünnepségen történt balesetnek - mondta el a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa szerda délelőtt az M1 aktuális csatornának. Fürjes Róbert azt is közölte: a hivatalos információk szerint vizsgálatot rendeltek el a 200 éves fa kidőlésének ügyében.

A körülményekről annyit tudnak, hogy Nagyboldogasszony ünnepén hatalmas tömeg gyűlt össze Madeira szigetén, és egy 200 éves tölgyfa rádőlt a tömegre. A portugál sajtóban megjelent az is, hogy nyáron a helyi önkormányzathoz több jelzés is érkezett, hogy a fa nagyon rossz állapotban van, ezért tenni kellene valamit az ünnep előtt - amelyen várhatóan tömegek vesznek részt -, az illetékes hatóságok viszont nem tettek semmit.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A nagykövetség munkatársa azt mondta: a kedd este kórházba vitt 16 sérült közül kilencet hazaengedtek, hét embert továbbra is kezelnek. A hét súlyosabb sérült között öt felnőtt és két gyermek - egy 2 éves és egy 14 éves - van.

    A baleset magyar halálos áldozata egy fiatal nő, aki élettársával vett részt az ünnepen. Az élettársa szintén megsérült, de már elhagyhatta a kórházat - írja az MTI.

    A Portugáliához tartozó Madeira szigetén kedd este egy szabadtéri kegyhelyen dőlt rá az összegyűltekre egy fa. A balesetben 13-an meghaltak - köztük több külföldi - és többen megsérültek. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént. Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett meg.

    Kommentek:

    Top 16