• Külföld
Faktor

Rossz hírt kaptak, pert vesztettek az eltűnt Maddie szülei

A brit sajtóbotrány miatt adtak be keresetet.

Maddie McCann szülei, Kate és Gerry McCann kérelmet adtak be, hogy felülvizsgálják a Leveson-bizottság nyomozását. A szülők a korábban gyilkossággal hamisan megvádolt Christopher Jefferies-szel ésJacqui Hames-szel azt szerették volna elérni, hogy a kormány vizsgálja ki a jelentést, amely a brit sajtóbotrányról készült. A botrány azután robbant, hogy egy lap több ember telefonbeszélgetését lehallgatta.

A vizsgálat - amelyet az egyik legelismertebb brit jogi szaktekintély, Sir Brian Leveson, az angol-walesi fellebbviteli bírói fórum egyik főbírája vezetett - azután kezdődött hat évvel ezelőtt, hogy a News of the World című - azóta megszüntetett - vasárnapi brit bulvárlap munkatársai néhány évvel korábban, exkluzív sztori reményében feltörték és lehallgatták egy elrabolt és brutálisan megölt angol kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, miközben az akkor már halott gyermeket a rendőrség még nagy erőkkel kereste. Később más hasonló esetek is nyilvánosságra kerültek.

A házaspár telefonjait is lehallgatták akkoriban, keresetüket csütörtökön azonban elutasította a bíróság. Lord Davis bíró azt mondta, hogy ugyan nagyon szimpatizál a keresetet beadó emberekkel és megérti a csalódottságukat, de ez még nem jogosítja fel arra, hogy semmibe vegye a törvényt és az ítéletet.

McCannék azért is panaszt nyújtottak be, hogy a lányuk 2007-es portugáliai eltűnése miatt a sajtó a családra telepedett - írja a Birmingam Live.

Kommentek:

Top 0