• Krimi
Faktor

Aggódnak a rendőrök: emberek lehetnek a következő áldozatai a macskagyilkosnak

A hatóság attól tart, hogy az ismeretlen nem áll meg a macskák megkínzásánál.

Állatok százait csonkította meg és végezte ki 2015 szeptembere óta valaki London környékén. Ez önmagában is elég borzasztó, de a rendőrség valami még durvábbtól tart. Feltételezésük szerint az ismeretlen gyilkos nemsokára a macskák helyett védtelen nőkre támadhat majd – írja a Skynews.

A gyilkos az elmúlt két évben több mint 360 macskát, rókát és nyulat végzett ki kegyetlenül Londonnál, az állatokat pedig gyakran meg is csonkította, így az áldozattá vált macskák gazdái gyakran csak lefejezve, végtagok nélkül látták viszont kedvencüket.

Egyre rémisztőbb a helyzet.

Egyre rémisztőbb a helyzet.

A Scotland Yard évek óta nyomoz az ügyben, de hiába van már néhány komolyabb gyanúsítottjuk, letartóztatni egyelőre senkit sem tudtak. Emberre eddig ugyan nem támadt a rejtélyes gyilkos, a hatóságok attól tartanak, hogy előbb-utóbb idáig fokozódik majd a helyzet.

A sorozatgyilkosok múltjában rendszerint feltűnik az állatkínzás, az állatokkal szembeni agresszió – fogalmazott Andy Collin nyomozó, aki szerint az ilyen esetekben a gyilkost valamilyen módon elégedetté teszik a tettei. Ezekben az esetekben ugyanakkor félő, hogy az állatok megölése egy idő után már nem lesz kielégítő a számára, ekkor pedig már emberekre támad majd, főként védtelen nőkre és lányokra.

Az biztos, hogy minden évben egyre több állat esik áldozatul az ismeretlen tettesnek, idén már 246 esetről lehet tudni. Egy helyi állatmentő szervezet állítása szerint mostanra lényegében naponta kapnak bejelentést ilyen ügyben, a szervezet vezetője pedig elmondta, szinte már csak ezzel foglalkozik.

A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok rendkívül felkavaróak az állatok tulajdonosai számára, ráadásul bennük is felmerül a kérdés, mire lenne képes a gyilkos akkor, ha nem csak macskákról lenen szó.

A tettesre 10 ezer fontos nyomravezetői díjat tűztek ki, de egyelőre csak kétszer érkezett bejelentés egy lehetséges elkövetőről, így az sem tisztázott, hogy egyetlen ember, vagy egy csoport áll a gyilkosságok mögött.

Kommentek:

Top 0