• Belföld
MZ/X

Ma sokan átkozzák a fákat

A viharos szél rengeteget csavart ki a helyéről, Sopronban és Székesfehérváron pedig 1-1 ember halt meg miattuk.

Több helyen forgalmi akadályt okoztak, vezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg a kidőlt fák és a leszakadt ágak Budapesten

a kép illusztráció

a kép illusztráció

A II. kerületben, a Budenz úton egy ötven centiméter átmérőjű, hat méter hosszú faág lehasadt, egy parkoló autóra esett. A járműben nem ült senki. A fővárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.

Ugyancsak a második kerületben, a Labanc úton egy húszméteres fa társasházra dőlt, az épület teteje megrongálódott. Az egységek daru segítségével megkezdték a fa eltávolítását.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A XIII. kerületben, a Népfürdő utcában egy fa gyökerestől kidőlt, egy másik fát megdöntött. A forgalmat veszélyeztető fákat létraszer segítségével távolították el.

  A X. kerületben, az Újhegyi úton egy fa épületre dőlt, a tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolítják.

  Alig kezdődött el a hétvége, ketten már meghaltak az utakon-fának csapódtak

  Árokba hajtott és fának ütközött egy kisbusz a 8208-as út Bakonycsernye és Súr közötti szakaszán, a balesetben egy ember meghalt - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség.

  Sipos Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egy húsz év körüli nő hunyt el, ketten megsérültek. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a móri tűzoltók a járműben utazó három ember közül kettőt feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

  Sopronban is meghalt egy sofőr

  Fának ütközött egy kisteherautó a 86108-os út Sopron és Ágfalva közötti szakaszán. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek. Életét azonban már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt.

  Az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárn.

  Kommentek:

  Top 16