• Belföld
MZ/X

Ma még csak sok felhő, holnap már eső és hó is lesz

Szép lassan mínuszba vált a hőmérséklet és megérkezik a tél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután erősen felhős vagy borult, illetve gyengén felhős időszakok és területek váltakoznak, majd délután fokozatosan mindenütt bezárul, megvastagszik felettünk a felhőtakaró. Estig csapadék nem valószínű, de késő estétől északon néhol havazhat, délnyugaton eső, havas eső lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Este már túlnyomóan borult lesz az ég. Dél felől egyre nagyobb területen várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, eső egyaránt lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad az északkeleti, északi szél. A késő esti -1, +4 fokról hajnalra -2, +2 fokig hűl le a levegő.

Hétfőn pedig erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, nyugaton, délen és a hegyekben nagyobb, másutt kisebb eséllyel havas eső, hó. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Kommentek:

Top 0