• Belföld
MZ/X

Ma még a napot, holnap már csak felhőket láthatunk az égen

Hóesésre pedig csak hétfőn, helyenként, főleg keleten kell számítani.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután általában felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, de az ország keleti harmadán zárt marad a felhőtakaró.

Egyre inkább már csak a Tiszántúlon - ott is egyre kisebb területen - valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Nyugaton helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka a kezdetben kevésbé felhős tájakon is fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Keleten is megszűnik a hószállingózás. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között várható, az átmenetileg derült tájakon lehet hidegebb.

Hétfő délelőtt pedig nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és túlnyomóan borult lesz az ég. Helyenként, főleg délen és keleten várható havazás. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Kommentek:

Top 0