• Autó
Autószektor

(M)ilyen volt a hetedik Volkswagen-találkozó

A jól szervezett programok vonzerején és a márka-fanatikusok elszántságán mit sem csorbított az őszi időjárás szeptember 22-én. A Hungaroringre szervezett wolfsburgi sokadalomnak a zord idő ellenére is több mint tízezer látogatója volt, érdemes volt sokáig maradni, és nem csak a tábortűz miatt. A Das WeltAuto egyszámjátékát egy 140 forintos ajánlat nyerte.

A kilencórai nyitáskor még csak borús felhők voltak a mogyoródi pálya felett, később azonban az égi áldás is megérkezett, ennek ellenére folyamatosan érkeztek az autócsodák és a látogatók egyaránt. A korábbi évekhez hasonlóan egy szakmai zsűri által kiválasztott 300 Golf különlegesség várta a látogatókat a Paddock területén, további 10 típus (Bogár, Transporter, Polo, Jetta/Bora/Vento, Passat, Scirocco/Corrado és Lupo) pedig a pálya többi részén volt látható. Az idei év újdonsága a Lupo rajongók csatlakozása volt.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A szervezők közleményükben tízezer főt is meghaladó látogatói létszámról adtak tájékoztatást, ami nem meglepő, hiszen a korábbi évekhez hűen, idén is az élmények és a szórakoztatás voltak az esemény fókuszában. Az autós megszállottak számára a boxutca garázsainak felhozatala jelentette a kifogyhatatlan érdekességek tárházát. Itt volt Klaus-Joachim „Jochi” Kleint és a Pikes Peak hegyi verseny történelmébe a Volkswagen nevét beíró 652 lóerős, dualmotoros Golf, valamint a világ legnagyobb Golf-gyűjteményével rendelkező Josef Juza kollekciójának három, legérdekesebb darabja, köztük egy sorozatgyártás előtti, tolóajtós I-es Golf.

A Der Shop kínálata és alkalmi árai sokakat vonzottak, de a teljes GTI sorozatot bemutató box is hamar megtelt, melynek szomszédságában a Volkswagen Driving Experience autóit lehetett megcsodálni. A gyári csapat pilótái a versenypályán látványos performanszot mutattak be, többek között Ronny „C’Rock” Wechselberger, a kézifékes parkolás Guinness-rekordere sebészi pontossággal végzett manővereivel kápráztatta el a közönséget. A benzingőzős programok széles spektrumát a hölgyeknek és gyerekeknek dedikált programokkal színesítették idén is. A lufihajtogatás, arcfestés, bábszínházi előadások és interaktív foglalkozások mellett a hölgyek sem érezhették elhanyagolva magukat, testet és lelket kényeztető előadásokkal és termékbemutatókkal várták őket.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Új modellek bemutatásában is hagyományhű volt a hetedik Volkswagen-találkozó. A márka zászlóshajója, az új Touareg mellett a T-Roc és a T6 California Balaton Edition kivitele kapta idén a rivaldafényt. A harmadik generációs Touareg legnagyobb újdonsága, hogy nemcsak megjelenésével, hanem high-tech megoldásaival is már a prémium szegmens kihívójaként aposztrofálható – hangsúlyozta Dalnoki Balázs, Volkswagen márkaigazgató. Az alacsonyabb, de szélesebb és hosszabb kasztni szemmel láthatóan módosította az arányokat és a belső térkínálatot, az elődmodell 697 literes csomagtere pedig 810 literesre bővült. A vegyes anyaghasználatnak (48 százaléka alumínium) köszönhetően viszont a dimenzió gyarapodás 106 kg-os fogyást hozott a felső-középkategóriás SUV-nak. A fedélzeti újdonságok között a SUV kínálat legnagyobb digitális felülete, az Innovision Cockpit és a „Nightvision” elnevezésű éjjelátó asszisztens említhető, melyek a márka egyéb segédrendszereivel kiegészítve már félig önvezetővé teszik a méretes újdonságot.

Az új Touaregben a 4Motion összkerék-hajtás és a 8-fokozatú automata váltó a széria felszereltség részét képezi, az opcionális tételek sorában pedig megjelenik az összkerék-kormányzás. A motorkínálatban 3 literes, V6-os egységek állnak rendelkezésre, a dízel aggregát 231 lóerős, a benzines 340 lóerővel kecsegteti a nagyérdeműt. 2019 márciusában érkezik a kínálat csúcsát képező, 4.0 literes, 421 lóerős dízelmotor.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A Balaton Edition a California Beach alapmodellre épül, amely a korábbi 4 helyett már 7 üléses kivitellel rendelkezik, ezek 3 sorban helyezkednek el, az első két sor ülései forgathatók. A Beach felszereltségben található kempingasztal, kempingszékek és a 2 fő részére szállást biztosító Camper tető mellett a Balaton Edition tulajdonosai elősátrat, impozáns szövetkárpitot, Multivan-műszerfalat, parkolóradart is kapnak.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Az Anna and the Barbies koncert után kiderült, hogy a Das WeltAuto egyszámjátékának nyertese egy szegedi márkarajongó volt, aki 140 forintos tippjével nyerte meg az almazöld Beetle-t. Dalnoki Balázs, Volkswagen márkaigazgató ezt követően bejelentette, hogy a zord időjárással dacoló résztvevők a 2018-as karszalagjukkal a következő Volkswagen-találkozón ingyen belépésre jogosultak. A rendezvényt tábortűz és filmvetítés mellett idén is a Hippifalu keménymagja zárta, akik lakóautóikban kempingezve vasárnapig maradtak a versenypálya területén.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0