• Belföld
Faktor

Megvakulhat a magyar férfi, különös baleset érte a munkahelyén

Lúg miatt sérült a szeme.

A győri Petz-kórházban kezelik azt a tejgyári dolgozót, akinek a Kisalföld információi szerint néhány napja lúg ment a szemébe. A kilátásai sajnos - ahogy ilyen esetekben - nem jók, mindkét szeme megsérült, és azért küzdenek az orvosok, hogy a látásából valamennyi megmaradjon. Az Óvártej Zrt. kivizsgálja a baleset körülményeit.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

"Az augusztus 7-i sajnálatos baleset körülményeit jelenleg még belsős és külsős szakértők vizsgálják, az eredményeket az érintettek hozzájárulása mellett természetesen a későbbiekben a sajtó rendelkezésére bocsátjuk. Az Óvártej Zrt. dolgozói minden esetben a törvényileg előírtaknál szigorúbb munkavédelmi oktatásban részesülnek, a szokásosnál rendszeresebben számon kért – a technológiai folyamatokkal kiegészített – ismeretek minden lehetőségre felkészítik a munkavállalókat" - tájékoztatta a portált a cég, de a baleset okairól nem nyilatkoztak.

Az érintett dolgozó egyik szeme nagyon súlyosan sérült, két-három méternyi távolságba most még lát, de a lúg okozta sebek csak most fognak behegedni, ezek pedig nem javítják, hanem rontják a látást. 

A másik szem látásképességének megőrzéséért is küzdenek az orvosok, ami jelenleg 40 százalékos. A sérült nem kívánt nyilatkozni.

A kormányhivatal azt írta a lapnak, hogy még nem kaptak bejelentést se a munkáltató, se a sérült részéről, ezért eddig munkavédelmi hatósági ellenőrzés nem volt folyamatban.

Kommentek:

Top 0